به گزارش مشرق، هندوراس روز پنجشنبه به تعداد معدودی از کشورهایی پیوست که سفارتخانههای خود در فلسطین اشغالی را از تلآویو به قدس منتقل کردهاند.
به گزارش پایگاه خبری روسیا الیوم، «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که او به همراه «خوان اورلاندو ارناندز» رئیس جمهور هندوراس امروز پنحشنبه مقر سفارت «تگوسیگالپا» را در قدس افتتاح کردند.
بیشتر بخوانید:
تجهیز حزب نازی با «صهیونیستها» بود
بنت و هرناندز همچنین امروز در بیت المقدس مذاکراتی را انجام دادند و بستهای از توافق نامههای همکاری بین دو طرف را در مورد پروژههایی در زمینههای کشاورزی، مدیریت منابع آب، بهداشت، آموزش و تبادل علمی در زمینه توسعه نوآوری امضا کردند.
بنت در جریان مراسم افتتاح سفارت با تمجید از واقعیت روابط رژیم صهیونیستی و هندوراس تاکید کرد که توافق نامههای جدید بین دو کشور گواه دوستی عمیق و روابط نزدیک است.
بیشتر بخوانید:
شهروندان آفریقای جنوبی: سفارت رژیم اسرائیل را خودمان تعطیل میکنیم
نخست وزیر رژیم صهیونیستی خطاب به رئیس جمهور هندوراس گفت: ما شما را دوست واقعی اسرائیل میدانیم. قوم یهود حافظه درازمدتی دارند و شما به عنوان مردی که این قدم شجاعانه و درست را در قبال اسرائیل انجام دادید، در صفحات تاریخ ثبت خواهید شد.
بنت همچنین گفت که قدرت روابط با هندوراس در تازه ترین دور از تجاوز نظامی اخیر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه برای این رژیم آشکار شد.
تاکنون ایالات متحده، گواتمالا و کوزوو برخلاف قوانین بین المللی، سفارتخانههای خود را از تلآویو به بیت المقدس منتقل کردهاند.
پارلمان عربی محکوم کرد
از سوی دیگر پارلمان عربی اقدام جمهوری هندوراس در گشودن سفارت خود در شهر اشغالی قدس را محکوم و تأکید کرد که این گام نشان دهنده نقض آشکار حقوق بین الملل و قطعنامههای مشروع بین المللی است که همگی بر لزوم عدم تعرض به وضعیت تاریخی و قانونی شهر قدس که شهری تحت اشغال است، تاکید میکنند و آن را حمله آشکاری به حقوق مسلم مردم فلسطین برمیشمرند.
به گزارش پایگاه خبری المصری الیوم، پارلمان عربی در این خصوص به قطعنامه ۴۷۸ شورای امنیت که در سال ۱۹۸۰ صادر شد، اشاره کرد که در آن با تصمیم رژیم صهیونیستی در الحاق قدس مخالفت شده و تشکیل هیاتهای دیپلماتیک در آنجا را ممنوع اعلام میکند و همچنین قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت که در سال ۲۰۱۶ صادر شد و در آن شورای امنیت بر مخالفت با هر گونه تغییری توسط رژیم اشغالگر اسرائیل در قدس اعلام کرد.
پارلمان عربی تأکید میکند که این گام هیچ تأثیر حقوقی ندارد و هیچ تغییری در وضعیت حقوقی و تاریخی شهر اشغالی قدس به وجود نخواهد آورد، زیرا قدس یکی از موضوعات مربوط به راه حل نهایی(برای مناقشه فلسطین و اسرائیل) است که سرنوشت آن از طریق مذاکرات بین طرفهای مربوطه و نه با تصمیمات یک جانبهای که مغایر با مشروعیت بین المللی و اجماع بین المللی است، تعیین میشود.
پارلمان عربی از دولت و پارلمان هندوراس نیز خواست با انصراف از این اقدام خود که مغایر با قوانین بین المللی است به اجماع بین المللی در خصوص قدس اشغالی پایبند باشد.